През 2023 г. Йозеф Шалек, който е фитнес ентусиаст, терапевт, лектор

...
През 2023 г. Йозеф Шалек, който е фитнес ентусиаст, терапевт, лектор
Коментари Харесай

Мъжът, който може да пробяга 21 км бос и гол на сняг и лед и да задържи планк над 9 часа

През 2023 година Йозеф Шалек, който е фитнес запалянко, терапевт, преподавател и треньор по личностно развиване, потвърждава своята изключителна мощ на коремните мускули, като задържа в планк 9 часа, 38 минути и 47 секунди, подобрявайки предходния връх с повече от осем минути.
 Кърт Щайнер - мъжът, който може да направи 88
Мъжът, който може да направи 88 " жабки " във водата

Един незабравим връх

А единствено преди броени дни 54-годишният чех усъвършенства още един от Световните върхове на Гинес - за най-бърз полумаратон, приключен необут на лед/сняг.  Шалек пробягва 21 км със замръзващи табани върху лед и сняг за време от 1:50:42 ч., облечен единствено в чифт къси панталони. Той съумява да усъвършенства предходния връх от 2:16:34 ч., подложен от " Ледения човек " Вим Хоф преди 16 години, през 2007 година

Този нов връх за полумаратон с боси крайници е регистриран на открита " писта " в котловина, покрай най-високата планина в Чехия. Разстоянието от 21.0975 км е измерено от професионален геодезист.

Подготовката на Шалек за върха на необут полумаратон в действителност стартира преди повече от десетилетие. През 2013 година, още преди да стане бегач, Шалек стартира да провежда семинари, на които върви необут върху горещи въглени и натрошени стъкла.
 Дилън Стоун-Милър - мъжът, който на 32 години се оказва татко на 97 деца
Как един мъж на 32 се оказа татко на 97 деца

Уникалната история на Дилън Стоун-Милър

" Трябваше да покажа на хората по какъв начин да ръководят на процедура своите страхове и неналичието на самочувствие ", написа той на уеб страницата си.

През 2017 година, откакто претърпява разлъка и се бори с нездравословните хранителни привички и използването на алкохол и цигари, той взема решение да опита да бяга, с цел да отвлича с нещо вниманието от разрушеното му сърце. И по всичко проличава, че се оказва много добър в това.
 Дейвид Марджот - мъжът, който на 95 година реши още веднъж да учи в университет
Когато си на 95 година и таман завършиш университет

Една забавна история от Англия

Що се отнася за подготовката му за маратона на лед и сняг, в продължение на две седмици пред маратона Шалек потапя краката си във вана с лед всеки ден, с цел да помогне на табаните си да свикнат със студа, написа Yahoo Life.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР